Influenzavaccination til børn og voksne

Influenzasæsonen nærmer sig og dermed også tiden for influenzavaccination.

Igen i år kan alle over 65 år, grupper af gravide og personer med visse kroniske sygdomme blive vaccineret.

I år kan børn mellem 2-6 år også blive vaccineret
Som noget nyt i år anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn mellem 2 og 6 år bliver vaccineret. Børnene skal ikke stikkes. Vaccinationen mod influenza til børn gives som næsespray. Børn, der ikke tidligere er blevet vaccineret mod influenza, skal vaccineres to gange med fire ugers mellemrum for at være bedst beskyttet.

Fordi der har været meget lidt influenza i de to foregående år, er man i år bekymret for, at den influenzasæson, vi går ind i, bliver hård. Derfor vil man gerne beskytte flest mulig.

Ved at vaccinere de 2-6- årige håber man at kunne forebygge yderligere sygdom og bekymring i familierne og at forhindre fravær, isolation og brud på hverdagen blandt både børn, men også øvrige familiemedlemmer, som børnene kan smitte.

Tilbuddet om vaccination er frivilligt og gratis for både børn og voksne i målgrupperne. For personer over 65 og personer med visse kroniske sygdomme gælder tilbuddet om vaccination fra den 1. oktober 2021 til den 15. januar 2022. Gravide, som er mere end 12 uger henne, kan blive vaccineret helt frem til udgangen af februar 2022. Tilbuddet om gratis vaccination for børn mellem 2-6 år forventes klar fra uge 41/42. 

Læs mere om influenzavaccination til børn

Læs mere om influenzavaccination til voksne over 65 år

Læs mere om influenzavaccination til kronisk syge

Læs mere om influenzavaccination til gravide

Bestil tid til vaccination
Du kan bestille tid til influenzavaccination her på hjemmesiden ved at logge på selvbetjeningen. 

Du kan også ringe til klinikken på telefon 82 13 23 23 - mandag, onsdag, torsdag og fredag mellem klokken 9.15 til 12.00 eller tirsdag mellem klokken 14.00-16.00.

På gensyn til influenzavaccination.